Smart Print

Este cazul să apelez la un grafician?

Este cazul sa apelez la un grafician? Cat ma costa? Graficianul este calificat pentru realizarea unui fisier bun de tipar sau mai trebuie sa platesc si tipografiei sa-l corecteze? Cum sa economisesc bani cu graficianul? Tipografia are graficieni? Ce solutie sa aleg?

Solutia cea mai indicata este sa apelati la un grafician cu experienta in tiparul profesional (offset), atunci cand doriti sa obtineti un rezultat bun cu costuri controlabile si intr-un timp bine determinat. Experienta acestuia in relatiile cu tipografiile va ajuta sa aveti in final un fisier bine realizat, care sa nu presupuna corecturi si, respectiv, costuri suplimentare. Graficianul trebuie sa poata aprecia cat de bine va iesi la tipar o anume fotografie si ce corectii cromatice trebuie sa-i aplice, sa poata aprecia diferentele cromatice intre monitorul pe care-l foloseste si un tipar offset bine calibrat. Are nevoie de cunostinte si concepte elementare precum: “bleed”, “rezolutie corecta”, “culori CMYK” etc.

Alegerea de a va face singuri grafica, atunci cand nu aveti suficienta experienta, poate sa va aduca in situatia in care fisierul trebuie corectat si adaptat; aceasta presupune intarzieri, plata acestui serviciu si, de multe ori, un rezultat final care sa nu fie la inaltimea asteptarilor dumneavoastra.

Varianta optima este cea a conlucrarii cu graficianul: ii puteti spune exact ceea ce va intereseaza sau ii puteti furniza indicii si repere similare. Culegeti tot textul in Word, verificati-l si corectati-l inainte sa-l dati graficianului; alegeti imagini de calitate, cu rezolutie mare, pentru tipar (300 dpi) si stabiliti clar unde trebuie introduse. Premisa de la care trebuie sa porniti este ca stiti foarte bine ceea ce doriti sa aveti, in final, si ca mesajul ajunge clar si transparent la persoana care realizeaza grafica. Daca acest lucru se intampla, veti obtine rezultatul scontat, intr-un timp scurt si cu un pret rezonabil.

In cazul in care nu aveti un contact, tipografia va poate recomanda un grafician cu care lucreaza constant si care stie exact ce anume trebuie sa livreze. Este o solutie buna, care va scuteste de batai de cap si probleme. Fie ca alegeti sa lucrati singuri grafica sau sa colaborati cu cineva din exterior, va putem furniza toate informatiile de care este nevoie pentru a genera un fisier bun pentru tiparul profesional.

Postări recente

Clienții noștri

Avantajele SmartPrint

Oferim consultanță tipografică clienților

Începând cu 2009 am înființat un departament de client service pentru a avea mai mult timp și disponibiliate pentru a asculta cerințele clienților noștri și a le raspunde pe măsură.

Livrăm în România și în toată Europa

Livrăm gratuit în mare parte a Bucureștiului. Pentru clienții noștri din țară și din Europa, asigurăn servicii de livrare fiabile și sigure, prin firmele de curierat partenere.

Verificăm fișierele înainte de producție

Înainte de a trimite o lucrare în producție, ne asigurăm că fiecare fișier este corect lucrat și bun pentru tipar. Orice problemă întâlnită este supusă atenției clientului, împreună cu soluțiile viabile.

Realizăm proof-uri digitale calibrate

La solicitarea clientului, oferim proofuri digitale calibrate, pentru a garanta satisfacția unui rezultat excelent, fară surprize nedorite la final. Verificarea și, eventual, corectarea materialului digital înainte de a intra în procesul de producție sunt esențiale.

Testimoniale